Omgeving van Bed & Breakfast de Koepel Enschede


Bed and Breakfast de Koepel
Haaksbergerstraat 707
7545 PH Enschede
info@koepelenschede.nl


Bed & Breakfast de Koepel is gelegen aan de rand van Enschede aan de N18. In de omgeving zijn vele bezienswaardigheden.

Enschede

Enschede staat bekend om de gezellige Oude Markt met haar vele terrasjes en (eet)cafés, maar is ook de ideale stad voor de shopliefhebber; van speciaalzaken en kleine boetiekjes tot bekende winkelketens en warenhuizen. Daarnaast beschikt Enschede over vele culturele bezienswaardigheden als het Rijksmuseum Twenthe met kunstwerken van Grote Meesters, De Twentse Welle waarin u de geschiedenis van Twente kunt ontdekken, en muziekcentra waar u volledig op kunt gaan in de klanken van muziek. 

Universiteit Twente

Universiteit Twente staat bekend als de ondernemende universiteit en ligt op ongeveer acht minuten rijden van Bed & Breakfast de Koepel.

Usseler Es

Tegenover De Koepel ligt de Usseler Es, de grootste en oudste krans-es van Europa. Prins Maurits zou op deze plek tijdens de tachtigjarige oorlog zijn kampement hebben gehad.

Rutbeek

Recreatieplas Het Rutbeek biedt diverse mogelijkheden en activiteiten. Zie hier een agenda van de activiteiten. Het gebied biedt mogelijkheden om te zwemmen, waterskieen, wandelen, mountainbiken, vissen en zelfs te skieën.

Military Boekelo

Op loopafstand ligt het terrein van de Military Boekelo. Dit  jaarlijks internationale paardensportevenement trekt gemiddeld 50.000 - 60.000 bezoekers.

FC Twente

Op ongeveer vier kilometer afstand ligt de Grolsch Veste, thuishaven van FC Twente. In overleg kunnen wij voor u businesskaarten voor de oude hoofdtribune reserveren.

Ijsbaan

Slechts 1 weg afrijden en je komt vanuit B&B Koepel Enschede bij de IJsbaan Twente, een 400 meter ijsbaan met diverse faciliteiten. 

Grolsch Brouwerij

Vanaf de Usselers Es ziet u de brouwerij van het wereldwijd bekende Grolsch bier liggen. Benieuwd naar het brouw proces van Grolsch bier? Ga dan voor de Brouwerij Tour.

De 'Laag van Usselo' 

De laag van Usselo is een houtskoollaag die als eerste in Usselo gevonden werd en later in heel Europa gevonden werd. Hier is een kunstwerk van gemaakt, voor meer info zie de laag van Usselo

Wissinks Möl

Molenaar Wissink heeft in 1802 deze molen laten bouwen. De molen bevindt zich op 1.8 kilometer van onze B&B. Meer informatie is te vinden op de site van wissinks möl.

Fietsroutes en wandelroutes

Enschede staat bekend om zijn prachtige omgeving, die uitstekend wandelend of fietsend ontdekt kan worden. Fietsen kunnen gehuurd worden bij de Koepel. 

Eten

Er zijn een aantal restaurants die wij zelf zeer prettig vinden.

- Hanninkshof Usselo, Modern goed restaurant op loopafstand van ons B&B. Verassend goed eten.

- Het Middelpunt, Grill restaurant met voldoende gratis parkeergelegenheden. Veel vlees voor een prima prijs.